Životnost a výkonnost autobaterie

Je nemožné s přesností určit, kdy bude mít vozidlo poruchu, nicméně průzkumem nejnovějších studií hlavních výrobců akumulátorů jako jsou Exide, Varta, Banner a asistenčních služeb na území EU můžeme s velkou pravděpodobností odhadnout příčiny nejčastějších problémů. V 38% jsou to elektrické problémy s alternátorem, startérem či baterií. Bližší studií bylo prokázáno, že více jak 640 000 výjezdů asistenčních služeb na území Německa bylo spojeno s vadnou baterií.

Životnost autobaterie

Předejděte selhání autobaterie

Ve většině případů mohou být příčiny zanedbané autobaterie zachyceny již v servisu při provedení krátkého a velice rutinního testu akumulátoru. Někdy v tomto případě stačí pouze obyčejné dobití baterie nabíječkou, ale pokud baterie vykazuje po testu negativní hodnoty, je lépe baterii, možná i preventivně, vyměnit a to nejlépe v odborném servisu. Zákazník se tímto vyhne větším potížím, poškození a v neposlední řadě ztrátě hodnotných informací obsažených v palubním počítači.

Nejlevnější autobaterie

Co ovlivňuje životnost autobaterie?

Kratší životnost autobaterie, než jaká je zákazníkem očekávána, je taktéž často způsobena jízdami na krátké vzdálenosti a nebo také používáním příliš mnoha elektrických komponentů nacházejících se v mnoha moderních a luxusních vozech. Vadný alternátor může být také jednou z příčin zkrácení životnosti akumulátoru. Proto pravidelné testování baterie, startéru a dobíjecí soustavy je jedním z hlavních předpokladů před neočekávanými poruchami automobilů.

V  případě technických dotazů se obraťte na naše proškolené pracovníky na telefonním čísle 773 761 803 nebo nám napište na info@autobaterie-pneumatiky.cz.